Den attraktive skinn sliren har en særegen utskjæring. Håndtaket er sjenerøst proporsjonert for å gi et godt grep selv når hendene er kalde.
Vedlikehold:
Helle kniver er designet for å beholde sin skarphet som en livslang utendørs følgesvenn. Men det er likevel viktig å ta vare på kniven og sliren.Håndtaket. Tørk håndtak med en myk klut hvis våt og voks og til.Det skjede. Læret må impregneres med jevne mellomrom med fargeløst impregneringsmiddel (fett eller voks) for å holde smidig. Tørk skjede nøye i romtemperatur hvis den blir våt.The Blade. Tørk av bladet med en myk klut hvis våt og behandle med fett innimellom.
Sliping:
Bruk en diamant verktøy eller en våt stein for sliping. Plasser kniven skrå flat til sliping verktøy og jobbe hele bladet. Arbeid ene siden til du kan føle en liten Burr på motsatt side. Bytt side og gjenta prosedyren til du føler at graden på første side. Du har nå etablert en kant.Fjern graden ved å stryke bladet forsiktig over skarphet overflate på begge sider, som om å kutte svært tynne skiver. Hold bevel flatt mot spisser og flytte fra side til side til den graden er borte.Hvis bladet er veldig kjedelig eller skadet, bruk en finkornet slipestein og rikelig med vann og skjerpe før du har en rå kant. Bruke mye kjølevæske og aldri skjerpe på en tørr stein. En hot-bakken kanten mister sin varmebehandling og ødelegger bladet.- Skaft: Flammebjørk- Lengde: 90 mm.- Blad: Trippelt laminert rustfritt stål- lengde: 70 mm.- Slire: Ekte lær.